Το «Σέβομαι τη Διαφορετικότητα» αποτελεί το βασικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας κατά του σχολικού εκφοβισμού και του ρατσισμού. Βασίζεται σε εργαστήρια που διεξάγονται με τη χρήση tablet και θίγει το ζήτημα του εκφοβισμού σε όλες του τις εκφάνσεις.
Μέσω αυτού του προγράμματος, το ΔΚΟΕ προσπαθεί να αναδείξει το ζήτημα του εκφοβισμού, το οποίο αποτελεί μια από τις πιο διαδεδομένες μορφές παραβίασης θεμελιωδών δικαιωμάτων εντός του σχολικού περιβάλλοντος.
Αποστολή του ΔΚΟΕ είναι να εκπαιδεύσει τους μαθητές σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο αυτοί οφείλουν να σέβονται τη διαφορετικότητα, αλλά και να τους υποδείξει τον τρόπο χειρισμού των φαινομένων εκφοβισμού, κάθε φορά που έρχονται αντιμέτωποι με αυτά. Με τη χρήση βιωματικών τεχνικών και την ενεργό συμμετοχή Ολυμπιονικών, οι οποίοι ενεργούν ως πρότυπα, που μπορούν να διεισδύσουν με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο στις παιδικές ψυχές, το πρόγραμμα στοχεύει στην εξοικείωση των μαθητών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με έννοιες που πηγάζουν από τις αξίες του Ολυμπιακού Ιδεώδους και της Εκεχειρίας. Τέτοιες είναι, μεταξύ άλλων, η μη διάκριση, ο σεβασμός, , η ισότητα και η επίλυση διαφορών μέσω εποικοδομητικού διαλόγου, οι οποίες συμβάλλουν στην εξάλειψη του φαινομένου της σχολικής βίας.
Δεδομένου ότι τα παιδιά είναι ένα ιδιαίτερο είδος ακροατηρίου που δεν μπορεί εύκολα να προσεγγίσει κανείς μόνο μέσω της διδασκαλίας, οι Ολυμπιονίκες, δημοφιλείς όπως είναι, αποτελούν τα ιδανικά παραδείγματα διαβίωσης. Αυτοί είναι που μπορούν να καταστήσουν τις αξίες του Ολυμπισμού πιο εύκολες στη σύλληψη από το μυαλό και την ψυχή ενός νεαρού ατόμου.
Κατά τη διάρκεια του χρόνου που περνούν με τους μαθητές, οι Ολυμπιονίκες έχουν την ευκαιρία να μοιραστούν μαζί τους εμπειρίες που έχουν κερδίσει με τα χρόνια, ιστορίες με συναθλητές τους διαφορετικής προέλευσης, και συμβάντα που συνέβησαν κατά τη διάρκεια της συνύπαρξής τους στο Ολυμπιακό χωριό. Αυτό συνήθως τραβάει την προσοχή των παιδιών και οδηγεί σε έναρξη συζητήσεων πάνω στις οποίες τα παιδιά κάνουν σχόλια και παρατηρήσεις. Σε πρακτικό επίπεδο, οι Ολυμπιονίκες μοιράζονται με τα παιδιά, τις τεχνικές των αθλημάτων τους και έχουν ενεργή συμμετοχή στα εργαστήρια.
Ο ψηφιακός διαγωνισμός «Λέμε Όχι στο Σχολικό και Διαδικτυακό Εκφοβισμό» αποτελεί μέρος του προγράμματος, το οποίο διεξάγεται σε συνεργασία με το Βρετανικό Συμβούλιο από το 2013.