International Olympic Truce Centre
International Olympic Truce Centre > Newsfeed > Διαγωνισμοί > Τελετή Απονομής 3ου Σχολικού Διαγωνισμού ”Λέμε ΌΧΙ στο σχολικό εκφοβισμό”

Τελετή Απονομής 3ου Σχολικού Διαγωνισμού ”Λέμε ΌΧΙ στο σχολικό εκφοβισμό”

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 07 Δεκεμβρίου 2015 στο Μουσείο Μπενάκη η απονομή των βραβείων του 3ου πανελλήνιου σχολικού διαγωνισμού “Λέμε ΟΧΙ στο σχολικό εκφοβισμό”.

Στη διάρκεια της τελετής απονεμήθηκαν τα βραβεία στις έξι ομάδες που δημιούργησαν τα καλύτερα πρωτότυπα βίντεο και παρουσιάσεις με τον τρόπο που οι ίδιες αντιλαμβάνονται τις αξίες της διαφορετικότητας, της ισότητας των ευκαιριών, της κοινωνικές ένταξης και της ειρηνικής επίλυσης των διαφορών.

Περισσότερες από 473 ομάδες μαθητών από 203 δημόσια και ιδιωτικά σχολεία από 112 πόλεις της χώρας, συμμετείχαν στον διαγωνισμό. Συνολικά, στο διαγωνισμό συμμετείχαν 1.689 μαθητές και 223 εκπαιδευτικοί.
Καλύτερο βίντεο αναδείχθηκε το βίντεο της ομάδας «Πρωτάκια TV» του 4ου Γυμνασίου Αλίμου το οποίο, μαζί με το 2ο και 3ο νικητή του διαγωνισμού (ομάδα «starschool» του 3ου δημοτικού σχολείου Αισωνίας Σέσκλου και «ομάδα face to face» του 5ου Δημοτικού σχολείου Ηρακλείου Αττικής)κέρδισαν από ένα πλήρη τεχνολογικό εξοπλισμό τάξης για την ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των μαθητών, ο οποίος αποτελεί ευγενική χορηγία συνεργατών του προγράμματος.

Το Βραβείο Κοινού κέρδισε η ομάδα «ΑΝΤΙ-ΒΙΑ» του 2ου Γυμνασίου Θέρμης.

Τιμητικές διακρίσεις απονεμήθηκαν:

  • Στην Εράσμειο Ελληνογερμανική Σχολή και την ομάδα «eranistis10», για την πιο τεκμηριωμένη Εργασία.
  • Στο 1ο Γυμνάσιο Καρπενησίου και την ομάδα «Η ομάδα του Wabat» για την πιο ευφάνταστη εργασία.
  • Στο Γυμνάσιο Γαργαλιάνων Μεσσηνίας και την ομάδα «άσπρο-μαύρο» για την πιο καλλιτεχνική εργασία.
  • Στο 6ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου και την ομάδα «6ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ» για την πιο μοντέρνα εργασία.
  • Στο Δημοτικό σχολείο Νέας Μπάφρας και την ομάδα «Τα παιδιά» για την πιο δημιουργική Εργασία του διαγωνισμού.

Ειδικά βραβεία συμμετοχής απονεμήθηκαν:

  • Στο Τεχνολογικό Επαγγελματικό Εκπαιδευτήριο ειδικής αγωγής Α βαθμίδας Σύρου και
  • Στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Τυφλών Καλλιθέας.

Ο Διευθυντής του ΔΚΟΕ, Δρ. Κωνσταντίνος Φίλης, κηρύσσοντας την έναρξη της εκδήλωσης τόνισε πως «αποδεχόμενοι τη διαφορετικότητα του άλλου, αναγνωρίζοντας του το δικαίωμα να διατηρεί τα δικά του πιστεύω, επιδιώκοντας την επίλυση των διαφορών μας, όποτε αυτές προκύπτουν, με ειρηνικό και μόνο τρόπο, μέσω του διαλόγου, της αλληλοκατανόησης, της διάθεσης συμβιβασμού, διατηρώντας στο ακέραιο τις αρχές και τις αξίες μας, μπορούμε να ζήσουμε αρμονικά μεταξύ μας». Απευθυνόμενος δε προς τα παιδιά ανέφερε πως «καταφέρατε να μας καταπλήξετε με την ευρηματικότητα, την εξυπνάδα, τον αυθορμητισμό, τις φρέσκιες ιδέες και τις δεξιότητές σας. Στείλατε με εμφατικό τρόπο το δικό σας μήνυμα για τον σχολικό εκφοβισμό».

Στη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν ιστορίες με κεντρικό μήνυμα «Λέμε ΟΧΙ στο σχολικό εκφοβισμό» με τη συμμετοχή της ηθοποιού Ναταλίας Δραγούμη, παιδιών από το 5ο Δημοτικό Σχολείο Άνω Λιοσίων, των χορευτών Ειρήνης Κουρούβανη και Αλίν Μπατανιάν, καθώς επίσης και της ομάδας hiphop Off Beat International της χορογράφου Kelly O’ Reilly.

Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαδάκης, συνεπικουρούμενος από της κυρίες Ντόρα Πάλλη, Υποδιευθύντρια του ΔΚΟΕ και Αναστασία Ανδρίτσου, Διευθύντρια Προγραμμάτων του Βρετανικού Συμβουλίου.

Την εκδήλωση τίμησαν, μεταξύ άλλων, με την παρουσία τους ο Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κύριος Θεοδόσης Πελεγρίνης, ο Πρέσβης της Κύπρου κύριος Κυριάκος Κενεβέζος, η αντιπρόεδρος του Διεθνούς Ιδρύματος Ολυμπιακής Εκεχειρίας, κυρία Φάνη Πετραλιά, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, κύριος Σπύρος Καπράλος, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, κύριος Ισίδωρος Κούβελος, η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, κυρία Βούλα Κοζομπόλη, οι Έλληνες Ολυμπιονίκες Έυη Μωραϊτίδου, Γεωργία Ελληνάκη, Ιωάννης Μελισσανίδης, Βούλα Ζυγούρη, Μαρία Καραγιαννοπούλου και Δημήτρης Καφφάτος, παραολυμπιονίκες, πολλοί αθλητές, μαθητές από τα σχολεία που συμμετείχαν στον διαγωνισμό, και πλήθος κόσμου.